-15% Comfort Zone та Hydropeptide до 12.05. Знижка додається автоматично в корзині при оформленні замовлення.

ТОП-10 засобів з ретинолом

Гід по активу
Повний гід + приклади кращих засобів
Ретинол - це золотий стандарт в боротьбі зі старінням шкіри, лікуванні акне та боротьбі з гіперпігментацією і один із найбільш вивчених компонентів, який має солідну доказову базу.

З точки зору науки правильніше називати цей актив узагальнено - ретиноїди. Адже форм ретиноїдів багато і ретинол є лиш однією з них.
Але про все поступово!

За що ми любимо вітамін А?
• За стимуляцію вироблення колагену та еластину (що сприяє пружності та візуальному омолодженню)
• За підвищення темпів клітинного оновлення (що забезпечує більш гладку поверхню шкіри)
• За зниження вироблення меланіну, сприяючи рівномірності тону шкіри
• За скорочення вироблення себуму, знижуючи появу висипів
• За відновлення шкіри після УФ-ушкоджень

Які форми ретиноїдів існують?
Ретиніль пальмітат
Більш м'яка і менш потужна форма, що ідеально підходить для знайомства з активом або для чутливої шкіри.

Приоритетні проблеми шкіри: антивіковий догляд.
Ретинол
Найпопулярніша форма ретинолу у косметичних засобах, яку в косметиці використовують із 1984 року.

Приоритетні проблеми шкіри: акне, гіперпігментація, антивіковий догляд.
Ретинальдегід (ретиналь)
Інноваційна молекула нового покоління, гарно сприймається навіть чутливою шкірою.
Клінічно доведено, що ретиналь діє до 11 разів швидше, ніж ретинол, і надає потужну антивікову дію, працює з тоном шкіри, бореться з висипаннями, адже це єдина форма вітаміну А з прямою антибактеріальною дією.

Приоритетні проблеми шкіри: акне, гіперпігментація, антивіковий догляд.
Ретиніл ретиноат

Це революційна гібридна молекула, в якій поєдналися одразу дві форми ретиноїдів: ретинол і ретиноєва кислота.

Ця форма стимулює утворення колагену до 8 разів ефективніше, ніж ретинол, і є фотостабільною, тому його можна застосовувати й на ніч, і на день.

Ретиніл ретиноат скорочує побічні ефекти ретиноєвої кислоти і підвищує стабільність ретинолу, для швидкого досягнення помітних антивікових результатів.


Приоритетні проблеми шкіри: антивіковий догляд.

!
В ЧОМУ
РІЗНИЦЯ?
Зі шкірою працює ретиноєва кислота, в яку перетворюється будь-яка з форм ретиноїдів. Що раніше в «ретиноловому ланцюгу» стоїть та чи та форма, то вона слабша, адже їй треба пройти більше ступенів перетворення. А чим похідна вітаміну А ближче до ретиноєвої кислоти, тим засіб працюватиме швидше та ефективніше.

Ланцюг перетворення:
> Ретинол ацетат (retinyl acetate, retinol acetate)
> Ретинол пальмітат (retinyl palmitate)
> Ретинол (retinol)
> Ретиналь (retinaldehyde/ retinal)
> Ретиноєва кислота (retinoic acid)
Абсолютно всі ретиноїди будуть покращувати стан проблемної шкіри та надавати антивіковий ефект.
Різні форми ретинолу мають свої переваги й недоліки, а вибір конкретної форми залежить від проблем і типу та стану шкіри.

Які протипоказання до використання ретинолу/ретиноїдів?
  • Вагітність (в цей період краще звернути увагу на інші активи, нариклад, ослинний аналог ретинолу - бакучіол).
  • Пошкоджений/порушений бар'єр шкіри та/або чутливість. Щоб не погішити стан шкіри, необхідно спочатку відновити її, а далі поступово вводити ретинол.
Як безпечно ввести ретинол у свою бʼюті рутину?
Ділимось різними методами вводу ретиноїдів в схему догляду:
  1. Ретиноєві сходинки: класичний метод вводу ретиноїдів і виглядає так: перші 2 тижні використовувати 1 раз на 3 дні; наступні 2-3 тижні 1 раз на 2 дні (через день); далі кожного дня або залишаєте 1-2 дні на відновлення (*якщо при переході з одного етапу на інший ви маєте негативні реакції з боку шкіри - ви можете затриматись на певному етапі, який для вас найкомфортніший).
  2. Skin Cycling: метод вибору, коли є потреба скомбінувати ретиноїди з кислотами. Така схема виглядає так: 1 день: відлущення, 2 день: ретиноїди, 3-4 день: відновлення; через місяць, якщо шкіра добре реагує, можна додавати + 1 день ретиноїдів: 1 день: відлущення, 2 день: ретиноїди, 3 день: ретиноїди, 4-5 день: відновлення; поступово (за відсутності подразнень) можна зменшувати кількість днів на відновлення, а збільшувати дні ретиноїдів.
  3. Сендвіч-метод або метод «буферингу»: використання зволожуючого тонеру/сироватки з ніацинамідом/центеллою/зволожуючого крему під шар ретиноїдів. На рактиці це виглядає так: після очищення шкіри ви починаєте з нанесення шару «буферу», а коли засоби повністю всілись, нанесіть шар ретиноїдів. Через 15-20 хв закрийте все відновлюючим кремом. Цей метод можна використовувати як на постійній основі, якщо ваша шкіра чутлива, так і лише на початку введення ретиноїдів в догляд.
Основні правила використання:
  • наносити ретиноїди необхідно на суху шкіру.
  • наносити необхідно горошину на все обличчя.
  • зранку - сонцезахист, адже ретиноїди підвищують чутливість шкіри до ультрафіолету.
  • компенсуючі засоби у догляді. Використовуйте продукти, які будуть зволожувати, відновлювати та підтримувати здоровий захисний барʼєр шкіри.
  • якщо шкіра чутлива або ви тільки вводите ретиноїди в догляд, використовуйте «буфер» зі зволожуючого тоніку або сироватки з ніацинамідом/центеллою.
  • надавайте перевагу делікатному очищенню в період знайомства з ретиноїдами.
  • вводити ретиноїди в догляд потрібно поступово і користуватись ввечері.
  • не комбінуйте ретиноїди з кислотами/ кислим вітаміном С в одній доглядовій рутині: розводьте ці активи на ранок/вечір або використовуйте в різні дні;
  • ретиноїди - це не засоби для ексфоліації, вони не відлущують шкіру, тому, якщо є потреба в додатковому відлущенні - його можна додавати, коли шкіра звикне;
  • починайте з невисоких концентрацій, за потреби підвищуючи відсоток після адаптації шкіри.
Найпоширеніші питання
Ми підготували добірку засобів, які представлені в асортименті Mikas та полюбились нам та нашим клієнтам!
1
CRYSTAL RETINAL нічна сироватка зі стабільним ретиналем
В основі формули – стабілізований ретиналь – потужне похідне вітаміну А. Ретиналь не має собі рівних за омолоджувальною силою і забезпечує результати, аналогічні медичному вітаміну А, до 11 разів швидше, ніж класичні форми ретинолу [1]. На відміну від інших форм вітаміну А, ретинальдегід проявляє пряму антибактеріальну дію, тому стане ідеальним варіантом для проблемної, схильної до висипів шкіри.
Революційна нічна сироватка помітно зменшує тонкі лінії й зморшки, зміцнює й вирівнює текстуру поверхні шкіри, оновлює й покращує тон і тонус шкіри.
Засіб є з різною концентрацією ретинолу у 4 варіантах під кожну потребу. Чутливій шкірі рекомендуємо починати з 1, всім іншим з 3 і, якщо хочеться посилення ефекту, поступово підвищувати концентрацію.
CRYSTAL RETINAL
грн.
грн.
1
Омолоджуючий крем з ретинолом Age Intervention® Retinol Plus Jan Marini
Антивіковий крем із ретинолом повертає в'ялій шкірі, молодий і доглянутий вигляд. Вирівнює колір обличчя, розгладжує мімічні зморшки, підвищує тургор та підтягує в'ялу шкіру. Підходить для в'ялої шкіри, будь-якого типу, може використовуватися як жінками, так і чоловіками.

Age Intervention Retinol Plus

3920
грн.
2
КРЕМ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ З РЕТИНОЛОМ RETINOL SRX
Формула поєднує інкапсульований чистий ретинол, компонент Лікопін, який є ретиноїдом натурального походження, а також синтетичну форму ретинолу – Гідроксипінаколон Ретиноат. Таке поєднання компонентів дозволяє досягти поступового вивільнення ретинолу, яке не супроводжується подразненням шкіри.
В бренді представлено 3 концентрації ретинолу: 0,15% для чутливої шкіри, 0,35% для знайомства з активом і резистентної шкіри та 1% для досвідчених користувачів.
RETINOL SRX MILD 0,15%
грн.
грн.
RETINOL SRX 0,35%
грн.
грн.
RETINOL SRX MAX 1%
грн.
грн.